Bekalan

Semalam mummy balik keje awal..sebab masuk awal keje..

naper? sebab KL nak tutup jalan..so office dengan baik hati bagi semua staff balik awal dengan syarat pagi masuk awal 1/2 hour.

Sampai rumah...atok dok dukong Haziq..dok pujuk suruh tido....nampak ajer mummy terus nagis..minta mummy dukong...tp mummy harus jumpa Dr Tan dulu...baru boleh ambil Haziq....

merangkak sampai ke toilet Haziq kejar mummy....menagis-nagis sebab mummy tak angkat..bukan tak nak angkat...tp mummy harus basuh tangan dulu..mummy kan naik motor..habuk banyak sepanjang perjalanan balik tadi....

bila dah angkat..apa lagi...melompat-lompatlah suka Haziq Irsyad...tp b4 balik...mummy & daddy makan dulu...lepas tu baru boleh gerak..kita g econ save hari ni....sebab mummy nak cari barang sikit untuk buat desert Haziq...nak cari prune & badam hancur .....

sampai ajer kat Econsave...hujan lebat..payung plak tak dak...haruslah Haziq pakai topi yg kecik tu....tp nasib baik Haziq bagi kerjasama yg sangat jitu..mummy peluk Haziq sampai tak nafas pun Haziq x ngamuk..diam ajer dlm pelukan mummy...mungkin tau kot..mummy sayang Haziq..mummy tak mau Haziq demam....

masuk ajer dalam econsave...wah! bukan main suka lagi dia....tengok benda-benda yg bergantungan tu....tak kelip-kelip mata dia..suka la tu..lepas habis shoping..kita terus balik rumah

sampai rumah mummy buatkan puding roti & jelly prune untuk Haziq..puding roti tu mummy bagi makan sikit malam tadi....nampak mcm Haziq suka sangat dengan puding roti tu..yerlah..dalam tu mummy letak roti wholemate, krismis yg dipotong kecik-kecik, serbuk badam & EBM....mesti sedapkan?

sekarang ni mummy kena pelbagaikan makanan Haziq sebab bila siang...Haziq tak mau minum susu..even dlm cawan sekali pun..Haziq akan kuarkan balik semua susu yg ada dlm mulut Haziq....so dah macam-macam cara oni pujuk...still tak jalan-jalan gak..tu yg mummy kena reka pelbagai resepi untuk Haziq...setiap resepi mesti ada susu..supaya Haziq still dapat susu tapi dalam bentuk yg lain ajer...

Semoga Haziq sihat selalu yer sayang...mummy tak sabar-sabar nak tunggu Haziq pandai jalan ni...



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

camne rupe puding tu ziela?? nak tgk gak!! mane tau leh tiru hehhe

Rizziela said...

senang ajer elyn
kalau puding susu tu
masak ajer dgn tepung custard tu
kacau2 + susu bb (ziela guna susu badan) sampai pekat..tuang dlm bekas..dah siap...