Ragam si kembar saya


3 orang anak ada 3 macam ragam yg perlu saya hadapi...walaupun agak pening tapi amat menyeronokkan...

Abang Haziq macam biasalah...senang nak handle sebab dah faham apa yg kita cakap...kalau dia nak benda pun dia boleh cakap dengan terang supaya kita faham..yg tak tahannyer dia nak menyusu macam baby gak..bukan sehari sekali or dua kali..tapi berkali kali....macam mana mummy nak handle 3 orang sekali gus nak menyusu? dah lah bulan puasa...susu cepat kering sikit..tp mummy selalu pujuk bagi susu pedisure dlm botol yg sejuk..baru minum..kalau bancuh yg suam..memang minta maaflah..sure tak minum punya...apa apa ajer abg Haziq ni..
Paling suka katun ultraman..hari hari pun nak suruh buka ulteraman....tak dapat tengok kat tv..suruh buka desk top...baju siang mesti ultraman..baju tido pun mesti baju ultraman..bak kata makan ultraman, mandi ultraman, tido ultraman..semuanya ultraman...tak boleh dipisahkan langsung


Ni plak ragam twin saya yg cute mute...Harith dah mula pandai buat perangai macam Hafiey...yerlah...kalau nagis nagis mummy daddy akan angkat..pujuk pujuk...so rugilah kalau tak nagis...jenuh mummy nak kena jaga sekaligus kalau daddy tak ada rumah or g mandi..dah la daddy kalau mandi mcm orang perempuan..oppss!! kalah orang perempuan...lama giler...

Sekarang ni mummy suka niarapkan diaorang bila tido..bukan apa...lama sikit tidonya..kalau terlentang asyik terkejut ajer diaroang berdua ni..lepas tu nagis..mummy memang tak sempat nak buat kerja..dah tu terpaksa terkejar kejar nak diamkan diaorang..ubat nak diamkan diaorang senang ajer...berzikir..insyallah..sekejap ajer tidonya

Ni la gayanya bila dah terlebih lena...

Kalau tak si Hafiey yg suka ngendeng si abang..tapi sekarang ni si Harith plak suka bermanja manja dengan adik...ada ajer keletah yg mencuit hati diaorang buat..memang lawak sangat..

Kadang kadang mummy sempat ambil gambar..tp mostly tak sempat coz hp mummy dah jadi hak peribadi abang Haziq..so kalau sempat..sempatlah..kalau tak..jadi kenangan mummy sorang ajer
 
Adakala mummy tidokan diaorang dlm bb coat...cuma kadang kadang ajer tido atas tilam bersebelahan mummy..tapi rasa tak safe sangat kalau diaorang tido bawah..bukan apa..takut ada semut kat bawah..sian kat diaorang...biarlah tido dalam katil tu dulu sementara muat..tak muat nanti baru kita fikir nak tido macam mana kan?

Lagipun lepas raya nanti kita semua akan tido kat atas semula..tido kat bawah ni sementara waktu ajer coz mummy nak bangun masak sahur senang sambil boleh perhatikan bb tido kat depan....

Harap harap abang Haziq dah bersedia tido asing dengan mummy daddy..bukan apa..sempitlah dalam bilik tu kalua nak sumbat banyak2 katil...lagipun mummy daddy pun nak privacy gak kan?
 


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

Deqna said...

cutenya!!! suka tgk aksi2 mereka

Ietams said...

comey dorang tido

~aSHa~ said...

anak teruna selalunya tak sah kalo tak oltromen..gitu la..mana2 anak teruna..bila dah besar skit lagi kenal yg lain plak ben ten la, boboboi la...dan mcm2 yg lain

broe_ayla said...

nk kembar gak!!!!petua plez..hehehe

Fieza79 said...

cute nya twin tido mcm tu..best kan ada ank kembar mesti mcm2 karenah yg mencuit hati..

iqien said...

Alah..comei nyer wiwin tido..