Botak ... Part 1

Memang susah betul kalau nak minta tolong orang kan?




So ..akhirnya mummy decide sendiri untuk minta daddy botakkan kepala puteranya sendiri..tak perlu minta tolong orang...lecehlah..mummy ni sekarang dah lah cepat ajer nak naik angin..penat mungkin




Sabtu bila daddy cuti..baru kami mulakan operasi cukur kepala putera kembar kami tu...operasi dimulakan dulu dengan Adik Hafiey..coz rambut Hafiey kan lebat...




Mulanya daddy takut gak..risau luka kepala putera putera nya..tapi mummy paksa gak...kalau daddy x nak buat..biar mummy yg buat sendiri..bukan apa..rimas tengok rambut diaorang yg lebat tu...




Adik Hafiey yg dah siap botak....dua hari tau nak cukur kepala Adik Hafiey..rambut tu tebal sangat & daddy takut kepala Adik Hafiey luka...cukur rambut Adik Hafiey punya pasal..kami lunch lambat...lunch pun beli ajer ..x sempat nak masak





Nagis waktu daddy dok gunting rambut....risau kot



Bila dah start cukur baru diam..mungkin selesa kot..daddy pun buat dengan perlahan sangat..penuh berhati hati lagaknya


Sampai terlelap adik Hafiey tunggu rambutnya di botakkan...2 botol susu habis Adik Hafiey minum ...tapi tak siap siap gak

Terpaksa tangguh untuk esok plak..daddy dah lengguh tangan..perut pun dah lapar...






Nanti kita sambung part abang Harith plak yer





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


2 comments:

Anonymous said...

Salam Perkenalan...

tadi beli majalah Pa&Ma pas2 selak2 trnmpak citer akak n twin kat ruangan 'Mustika Ratu'... ;)

-silent reader-

Lyana@Mely said...

salam iela...

yana dulu tiga2 anak cukur sendiri jek..lambat nak soh orang cukurkan..hehehe...

penat eh? leh try makan supplement shaklee untuk kembalikan tenaga dan stabilkan hormon dan mood..

jemput singgah blog yana lagi ye :)