Cepatnya


Cepatnya masa berlalu.....
Rasanya baru ajer bawa perut si twin Harith & Hafiey...tapi hari ni perut tu dah kempis (walaupun x kempis betul-betul lagi)...

Next week hari rabu mummy dah start kerja...wah! tinggal tak berapa hari ajer nak tinggalkan si twin & abang Haziq dengan oni...pasti mummy rindukan saat saat macam sekarang ni kan...bergomol dengan anak anak..memang penat sebab tak cukup tangan & tak cukup tido..tapi puas bila tengok anak anak tido & gembira terutama si abang yg dah petah bercakap ni...

Ikutkan hati mummy nak start kerja lepas raya ajer..tapi cuti plak tak cukup..so kenalah start awal...nak buat macam mana..nak cari rezeki untuk anak anak gak kan?

Ada bagitau kat daddy...kan best kalau mummy jadi suri rumah sepenuh masa..ada masa dengan anak anak..dapat tengok anak anak membesar depan mata adalah satu kepuasan..tapi daddy hanya senyum ajer..tu tanda nya x merelakan la tu..aduh! tapi rugi gak kalau jadi housewife..penat ajer berlajar lama lama tapi terperam ajer degree tu kan?

Progress si abang amatlah menggalakan...petah bercakap...banyak bertanya..cepat belajar..dan memang amat penyayang orangnya...sangat sayang kat adik adik..cuma adatlah kalau boboy kan...melasak tu perkara no satu....tak per..budak tengah membesar memang macam tu...cuma sekarang ni selalu lah kena marah & pukul dengan mummy...coz x boleh nak handle lah dengan adik adik lagi...tapi mummy bukannyer pukul kuat pun..pukul untuk mengajar ajer...tak sakit kan Haziq?

Adik adik plak semakin bolat...suka mummy tengok adik adik....

Mana tak bolat kalau dah kuat menyusu...tak sempat nak buat stock ..susu dah habis..siap keluarkan stok dalam deep freezer lagi..tapi tu lah ...x boleh nak samaakan keadaan dengan abang Haziq dulu coz abang Haziq dulu sorang..tak kuat menyusu sangat...ni dua orang..kuat plak tu

Memang semangat sangat anak anak mummy sekarang ni..bila berdukong pun..memang terasa lah..x larat nak dukong lama..mesti tukar dengan daddy bila g jalan....

Sekarang ni plak ada masalah dengan stroller...ni gara gara daddy lah yg ajar Haziq naik stroller twin..dia dah tak nak jalan or naik buggy dia...sibuk nak naik yg twin punya..so sorang adik kenalah mummy dukong...lengguh weh!!!

Next week monday ada appoitment untuk cucuk adik adik 2 bulan..acutally hari Khamis..tapi mummy minta tukar monday coz Thursday tu mummy baru 2 hari start kerja..tak kan nak ambil cuti lagi kan? nasib baik boleh hari isnin..nanti kita tengok perkembangan berat baby ok? harap2 naik dengan jaya nyer...

Tengoklah betis & lengan twins..memang nampak perubahan..syukur sangat..tu semua berkat susu ibu la tu..semoga ada rezeki untuk twin sampai 2 tahun macam abang Haziq..mummy kena kerja keras untuk pastikan bekalan susu anak sentiasa mencukupi..doakan untuk mummy yer



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

~HaiRiZaN~ said...

slmt bkeja akak.. xsbr nk jumpa akak.. rindu sgt.. hehehe

Yaati Nor said...

baby tak pandai isap direct lagi ke?

Rizziela said...

izan...mesti akk rindu anak nanti

Yaati,
pandai tp selalu mengamuk sbb lambat...tp bg gak diaorang isap

sayangmama said...

salam kenal,
bestnye tgk ibu yg ada bby twin..bila agaknya nk dpt jgk hehe..