Haziq demam Panas Plak



Aduhla anak! Muhammad Haziq Irsyad demam plak..


Since tengah hari semalam lagi dah demam..oni sms oni bagitau..tapi tak bagitau demam panas..just cakap demam ajer..ingatkan demam biasa ajer...sekali bila check suhu..ambil ko... 39.3..panas tu...


Terus suruh daddy mandikan Haziq...that time dah pukul 11pm..tp paksa gak..meraunglah si handsome tu dalam bilik air..tapi demi kebaikan dia..sanggup ajer mummy teman Haziq depan pintu bilik air tu..janji dia sihat cukup..


Dalam pukul 2am..daddy kejutkan mummy kata badan Haziq panas sangat..oh tidak...terus jerlum badan Haziq dengan tuala basah...lumur dahi dengan air asam jawa lagi..tapi turun x nak kebah....ubat pun dah makan..so mummy terus ajak daddy g hospital....takut kalau biarkan nanti terus melarat plak..dah la nak raya ni...tak kan nak berkampung kat hospital dengan twin plak kan?


Terus ke Hospital Serdang...adoila! lambatnya service...orang tak ramai..tapi doc plak tak ada..dah la Haziq langsung x mau jalan..berdukong ajer....jenuh mummy...nasib baik twin daddy jagaakan dlm kereta...so x lah letih sangat..kalau tak..mau mummy pengsan kat situ



Tengoklah muka Haziq yg lemah ni..mata dah bengkak..ni mesti kes panas dalam ni...hidung pun asyik berair ajer..mummy segaja pakaikan siglet supaya panas boleh keluar


Masih lagi boleh bergambar walaupun nampak sangat lemah...

Tapi lepas tu meraung nak air tin kat mesin..dah la mummy tak ada syiling..jenuhlah nak pujuk sementara nak tunggu no dipanggil...last sekali bawa Haziq g ke keta..bagi kat daddy..mummy tunggu giliran sorang sorang kat dlm hospital tu..daddy berkampung kat dalam kereta dengan semua anak bujang dia




Nasib baiklah si twin mummy ni behave..mau tak..susu sorang sebotol penuh mummy isi untuk bekalan..risau takut lama plak kat hospital nanti


Asalnya baju sepasang...tapi si Hafiey yg kuat muak susu tu telah mummy salinkan baju lain sebab bau asam lah...dah jada tak sama plak baju diaorang...tak per..sebab sayangkan anak kan...

Tadi doktor check..suhu Haziq 38.3..so doc bagi ubat demam & selsema..suruh monitor sampai 3 hari..kalau tak baik gak..kena g hospital lagi






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

6 comments:

mas said...

ala siannya haziq...

mmg musim pns skng ni la...
kene pantau tu...adam pn baru btl2 sihat..tp risau gak takut jangkit ummi dia ni lg...

iqien said...

klau demam kuat kena masukkn ubt montot..cepat sikit surut panas..semoga abg haziq cpat sembut yer..get well soon..

Mama Ezry said...

bertabahlah mummy,.. tak der stanby obat montot kat umah ke???? ig suhu more than 38.6 dinasihatkan masuk ubat montot supaya panas cepat turun

aku ekynn said...

untie doakan haziq cepat sembuh ye! makan ubat. ikut cakap doktor. nanti boleh tolong mama jaga adik2.

Huda said...

siannye haziq demam, get well soon ye..nak raya ni x syiok lak demam :)

Rizziela said...

ubat bontot memang ada..dah sumbat ..sejuk sikit..bila dah habis ubat....panas naik balik....di dah satu family plak selsema..mcm mana nak raya ni