Kucing @ cat


Sapa peminat kucing? mummy memang tak minat langsung dengan kucing...geli gelaman langsung......

Mummy boleh menjerit dalam orang ramai kalau tiba-tiba kucing datang kat kaki mummy...sebab mummy geli sesangat dengan kucing

Pernah dulu sekali kat kedai makan..mummy tengah sedap-sedap makan..tiba-tiba ada sekor kucing ni datang menyendeng kat kaki mummy..melompat mummy atas kerusi..semua orang pun terkejut.....yerlah..tiba-tiba anak dara melompat atas kerusi..ingatkan apa..rupa-rupanya..takutkan kucing...


Kat rumah ni ada 12 ekor kucing kesemuanya..giler banyak...tapi nasib baik owner dia memang pembersih orangnya...even bau tahi kucing pun tak ada langsung kat rumah dia...

Kucing-kucing ni ditempatkan di ruang luar..means tak dibenarkan merayau-rayau sesuka hati dalam rumah..kira selamat sikitlah mummy...kalau tak...jenuhlah



Setiap pagi..isteri owner ni rebus 2 kilo ikan untuk bagi makan kat kucing-kucing ni tau..dia x nak sisa-sisa makanan orang..nak ikan rebus tau..dasyat gak ek demand kucing ni? ingatkan boleh makan apa saja..tapi mengalahkan tuan sendiri....2 kilo setiap hari..memang dasyat tau









Berebut makanan...Haziq memang sukalah sebab banyak cat kat situ..tapi dia tak berani sangat nak dekat..mungkin takut kena cakar kot..tapi kalau sekor..dia boleh buat main...Haziq ni ada sikit berani & sikit takut dengan kucing...tapi daddy memang suka sangat dengan kucing....


Daddy x dapat bela kucing sebab mummy memang elergik sangat dengan kucing..kalua tak...rasanya kat rumah tu dah ada dah kucing.....nasib baik tak ada ....kalau tak..hari-hari mummy menjerit sebab terkejut dengan kucing






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Amiizaa2001 said...

waaahhh byknyaa...mulianya hati yg bela kucing tu...murah rejekinya:):)

Izan Ishak said...

banyaknya kucing!
kami pun tak berani bela kucing sbb budak2 ni bukan boleh tgk kucing. mau di picit2 nnti~

Yaati Nor said...

kat umah sape nie..Asben saya pon suka kucing..saya pon suka..dulu penah gak bela sampai 12 ekor..tp sebab pindah umah teras 8 tingkat terpaksa korbankan kucing2 tu bagi kat org..nasib kucing2 tu skrg semua dah hilang larikan diri dari rumah tuan baru dia..