Bapak Rempit...anak pun nak joint rempit gak


Panas dari oven

Hari ni mummy kena keje...daddy pun ada kerja..so Haziq kena tinggal dengan Oni yer...

Bangun pagi-pagi dah cari beg ultraman dia...siap simpan dalam almari ultreman dia yg baru tu....actually beg & almari tu gambar Power Rangers...tapi Haziq kata Ultraman gak...kita layan ajer

Pagi ni Haziq pakai baju baru ...Tshir ajer...tapi ada gambar spiderman..sukalah dia...semua nak pakai barang yg ada Ultraman...addict betul budak handsome sorang ni..

Tak nak naik kereta tau...nak naik motor gak...siap kata dalam kereta ada duri...cerdik betul tau...tutup pintu kereta terus g kat motor..nak vrom! vrom!

Kita kasi layan ajerlah budak handsome sorang ni.....
Daddy memang sayang betul kat Putera sorang ni.....siap pakaikan helmet utk anak dia...walaupun helmet tu lebih besar dari kepala Haziq...tetap kena pakai coz daddy takut anything happen..kepala Haziq tak ada protection..so kita layan ajerlah kerenah daddy Haziq yg agak fussy sikit ni
 

K...dah get ready dah nak merempit ni...mummy naik kereta dengan babies ajerlah...abang nak merempit dengan daddy tu

K..mesti daddy berdebar-debarkan nak bawa anak bujang dari Kajang ke Cheras berdua ajer naik motor.....dalam hati tuhan ajer yg tau ek yang?

Haziq muka ala-ala serius ajer...sukalah hati tu dapat naik motor dengan daddy..jauh plak tu perjalanan kali ni..semoga dilindungi hendaknya


Tunggu daddy sementara daddy nak tutup gate...tengok tu...tegak ajerk kepala dia dok pakai helmet...sian plak mummy tengok..tapi nak buat macam mana..dah Haziq yg suka...mummy ikut ajer

K..daddy baca dulu doa naik kenderaan...Haziq sempat lagi menjeling mummy tu....seronok ek? mummy follow dari belakang ajerlah yer

Ni masa onthe way nak g Mahkota Cheras...singgah jap nak makan..lapar giler masa ni...sempat lagi menjeling mummy dalam kereta....ish! kenal plak dia dengan kereta ....pandai ek?





Ok...dah traffice light dah green tu..jalan cepat daddy..kita lawan dengan mummy..sure mummy kalah..mummy x leh nak merempit..



Memang suka hati betul Haziq dapat naik motor...kira puaslah...jauh perjalanan tu..tapi bila dah sampai rumah oni..dia sibuk plak nak ikut mummy g work..nagis la plak..tapi tak boleh layan lah...sebab mummy pun dah lambat....daddy kata terpaksa plak bawa Haziq g round-round kat area oni dulu..pujuk sebelum daddy g settelkan keje dia



 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Ietams said...

haziq saya pun kalu naik motor pakai helmet.
en. abah saya mmg belikan helmet budak yg ade cop SIRIM. dia pun fussy pasal safety bebudak naik motor ni

♥MiZz-siHa♥ said...

budak2 mmg suke naik moto kan...amie kt pon pkai helmet naik keta...kat kmpng pon atok die siap beli kan satu..coz klau blik kmpng,hari2 round satu kmpng