Tukang masak terbaik @ Open House


Tukang masak hari kejadian

Alhamdullillah....

Rezeki Allah turunkan dalam pelbagai bentuk... ini pun rezeki namanya

Sepatutnya hari kejadian mummy yang masak...memang dah prepare segala resepi dah...tiba2 malam tu cousin mummy call kata nak tumpang tido kat rumah dengan maknya yakni maknjang sebab dia dah dapat keje kat KL ni...tp x tido lagi kat rumah sewa tu...oklah..

Diaorang sampai 4am..mummy pun dah tertido tak sedar..

Pagi2 tengok maknjang dah keluntang keluntong kat dapur..nak prepare dah menu untuk open house...pergh....

Pucuk dicita..ulam mendatang ni..

Siap cakap..hang p layan tetamu..biar njang masak...tak cukup habaq aja...

Bertuahnya badan...syukur

Tukang masak & Assistant (my mom) 

Assisstant tu tumpang ambil gambar ajer ...padahal dah x larat nak berdiri..sebab x sihat dah sekarang ni....



Sebelum betul2 sibuk..rilax lagi masa ni..

Lepas tu..dapur dah jadi tunggang langgang...

Nasi daging 5x masak...x cukup...
Air asam 2 x buat... sedap sangat
Laksa 5 bungkus...clear water...habis licin
Daging rebus 5 kilo... x berbaki untuk tuan rumah
Agar2 3 paket besar.... tinggal sikit untuk tuan rumah
Kek minyak....awal2 dah habis


Memang seronok bila apa yg kita jamu habis dimakan...siap request nak resepi lagi..

Dan yg paling best...dapat berjumpa dengan mereka mereka yang dah lama x jumpa...yang hanya berhubung dengan media sosial...

Ini kan raya..

Yang jauh kita dekat-dekatkan
Yang dekat kita erat-eratkan



4 comments:

Kakzakie said...

Alhamdulillah... puas kalau macam tu gaya
Penat masak berbaloi kalau yg makan betul-betul menikmatinya.

Nieyl said...

Assalamualaikum..selamat pagi...
Nieyl singgah di sini =)
wah!seronoknya..=)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Air tangan mak2 ni memang sedap Rizz..
puas hati bila Makanan habis wlpn penat kan..

AMIIZAA said...

selamat hari raya ila dan famili:)