Ruangan dalam rumah

Rasanya belum pernah share gambar rumah kat blog ni kan

Hari ni kita share sikit

Tapi ni permandangan before raya hari tu...

Lepas raya ada perubahan sikit untuk ruang tamu dan bawah stor

Yang latest kita update kemudian yer..

Segan sebenarnya..rumah x cantik mcm rumah orang


Ini ruangan untuk bersilat setiap hari..

Biasanya ruangan ni untuk mummy daddy ajer..tp mostly untuk mummy la..daddy ada gak tolong2..tp tolong kat singki utk basuh pinggan


Ini bilik bawah...

Bilik ni memang jadi satu masalah...

Dulu nak buat bilik tetamu..tapi x jadi..buat bilik mainan.. pun x jadi..

Bukan sebab apa..kalau buat bilik mainan..sepahnya..Ya Allah...sampai x boleh nak masuk kaki diaorang kerjakan...dalam biliklah katakan..

Tu tengok ada dua budak handsome sama sibuk bila kita nak mengemas..

Ini port mainan anak2...

Kejap ajer mcm ni..lepas tu diaroang akan sepahkan balik...

Bawah tangga ni memang agak tidak selesa..sakit mata memandang rasanya...

Lepas ni dah masuk dalam list..bahagian yg perlu renovate... buat ajer stor bawah tangga kan...kemas & sejuk sikit mata nak memandang


Ruangan belakang pintu utama

Ini kita tempatkan barang2 keperluan daddy.

Daddy suka kumpul barang2 pertukangan...walaupun bukan bertukang sangat..tp senang bila nak buat apa2..terus ada barang2 yg diperlukan ...nak pinjam pinjam barang2 orang buka style daddy lah .. takut rosak katanya

Ruang tamu yang sangat simple..

Tengok anak2 teruna tu buat apa....

Tapi ruang ni pun dah bertukar rupa selepas raya.. ini konon2nya kemas utk raya..tapi x ada orang datang pun datang beraya rumah kita..

Tapi lepas raya ada buat sikit open house...so ada gak lah orang sudi singgah ke teratak kami yg serba sederhana ni

Banyak dah masuk list untuk buat keatas rumah kesayangan ni



6 comments:

Kakzakie said...

Biar apa pun cara rumah kita itulah syurga bahagia kita..

Nieyl said...

Salam Sayang...
nieyl singgah pagi kat sini...
Rumah ku syurga ku...=)

CikDibah ;P said...

heee...bila rumah kemas, rasa nak dok rumah je kannnn

LYAfrina said...

cantik KC tu.. mmg bsemangat la nk memasak bila dh ade dapur idaman..

biasalah, bila ade ank2 tgh aktif ni..jgn haraplah nk kemas slalu kan..sama mcm asya, skejap je kemasnya..lps tu bsepah hbslah mainan dia

Yaati Nor said...

cantik KC..berani yek warna putih..rumah kat mn?

Rizziela said...

Yaati Nor,

Rumah saya kat kajang