Impian - Bilik anak anak anak


Kat rumah sy sekarang ni ada 4 bilik tido

3 bilik kat atas..dah 1 bilik kat bawah

Tapi bilik yg digunakan untuk tido... satu aje..bilik utama..kat situlah mummy daddy & 3H tido..solat...pakai baju..mandi & bergurau senda dengan anak anak bila kala malam menjelang

2 bilik lagi kat atas tu...1 mummy jadikan ruang untuk simpan baju anak2 dengan gantung tudung mummy.... bilik ni agak besar sikit berbanding dgn bilik lg satu... 

Tapi masalahnya mummy dah cat colour pink..kononnya utk anak dara...tp dara nya x nampak2 pun lg..

Cadang2nya nak tukar lah bilik tu utk hero hero mummy...

Masukkan 3 orang sekali dlm 1 bilik tu senang...

Bilik satu lagi warna biru...mcm dah dijadikan stor pun yer...

Situlah meja komputer..tmpt sempat luggage, tmpt simpan barang2 yg x guna... adoi..pening..lg pun bilik ni x ada kipas..kena cari kipas dinding..kalau kipas syliing x lepas..



cantik gak design ni kan?

Kalau buat kat bilik biru tu pun mcm sesuai...

Tp nanti nak ke hero2 tu belajar dlm bilik khas ni...mcm x nampak ajer...

Tapi boleh juga jadi tempat mummy nak surf internet kan nanti...

Mungkin akan dipertimbangkan...sebab budget belum ada...yg ada hanya angan2 kosong aja


Ini design yg anak2 minta...

Nak ada ultraman, spiderman, robot, dll yg seangkatannya..

Manalah mummy nak cari kan..tp mungkin cara ni aja nak ajar diaorang tido berasingan...

Haziq siap request...sebelum dia tido sendiri..mesti

1. Repair bilik air (mmg x elok, rosak & x boleh digunakan lgsg dah)
2. Decoration mesti seperti yg dia minta..ada ultraman, spiderman, robot dll.
3. Mesti letak tv & PS 3 or PS 4 utk dia main sampai tertido
4. Kalau ada duit lebih tolong pasangkan air cond dlm bilik tu..sebab bilik mummy ada air cond.
5. Katil x nak share dengan adik2


Ini pun mcm mummy berkenan..

Bilik pink boleh buat...sebab bilik pink luas sikit...

Nampak mcm selesa anak2 nak baring kat situ..keselamatan pun mcm terjamin..sebab kat bawah tu dah ada standby tilam kan

Tp desing ni more to gugurl kan

Ini lg nampak soft

Tapi mcm x sesuai plak dengan boboy

Sure depa x nak

Insyallah..mummy nak try realisasikan impian bilik anak2 by this year..kalau x... .Haziq masih sebilik dengan mummy la jawabnya




7 comments:

AnneRaini said...

okaylah tu buat bilik utk anak tido sendiri. Kamipun dh buat bilik utk anak.

Kakzakie said...

Bilik dah ada tinggal deko-deko aje Zie.
Sementara kumpul utk renovate buat dulu katil dan yg mana tak guna kos tinggi.

NabilaHasyim said...

wah, spiderman semua kena ada, hehe...

anak lelaki kan..

dah besar, mmg sesuai daa ada bilik sendiri, belajar berdikari, kekdahnye, hehe..

yoorin melacolea said...

yoorin masih tidur dengan mak abah sampai umur 12 tahun..padahal banyak je bilik..eheheh..dah form 1, baru la gigih tido sendiri sebab dah verangannn kan.. anak dara laa katakan...comey yg ultraman tu kak..suka anak bujang nya nanti

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

seraa rose said...

salam singgah :)

dh bsar mst nak bilik masing2. yelah mst ada impian nak bilik mcm mana kan..

LYAfrina said...

moga tercapai...