Dobi


Cerita dah basi

Hari tu mesin basuh kat rumah tu rosak..entah kenapa bila nak pusing..bunyi mcm kapal perang ajer..tapi x berpusing pun

Setelah berhari hari x mendobi..last last en daddy ambil keputusan hantar ke dobi ajerlahl..nak buat mcm mana..baju anak anak la yg paling penting..

Tambah2 baju pakai hariankan...

Nasib baik kat area rumah tu banyak kedai dobi self service

So senang keje 

Sebakul bawa baju

Mummy tak ikut...dok rumah kemas rumah lagi best

Daddy kata 1/2 untuk siap semua

Baju tengah berpusing pusing dalam tu

Dah siap cuci...terus daddy keringkan sekali

Sekali dia bawa balik...suruh lipat ajer baju tu..katanya dah siap keringkan

Macam x percaya ajer..tp kena lah percaya sebab memang betul2 dah kering..siap ada rasa panas panas lg

Syok gak kan? x payah nak jemur, kutip bagai..terus lipat ajer

1 bakul dalam RM9

Daddy kata..kalau hari hari macam ni..mau pengsan kot :D

Sekarang dah selamat tukar mesin basuh baru...so x payah nak mimpilah nak hantar dobi lagi baju tu yer



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

NzA said...

kalau mesin basuh rosak mmg rasa stress sgt2 sbb akn menggununglh kain baju tu.

Mama Kembar 3 said...

sama lah kita, hari tu mesin basuh rosak, pi basuh baju kat dobi self service jugak. senang & cepat, drpd nak kena tonyoh ngan tangan kan hehe

mamaarifakeem said...

Tak pnh antar baju ke dobi, waah boleh kering terus ye.. pasni, mesti ada teknologi siap berlipat pula..hihihi...

Mama Ezry said...

bila mesin rosakkk mmg stresss tahap gaban...