Sarang Lebah menyerang lagi


Tengah hot hot sekarang ni

Roti Sarang Lebah..sedap makan dengan sos butterscooth

Mula mula saja saja buat..then buat bisness..memang lagu tu selalunya..seronok plak buat bisness ni kan

Penat memang penant nak buat..pasal x ada BM x ada Mixer heavy duty..uli kena guna kudrat tenaga yg ada..

Uli paling sekejap pun dlm 30minit..jenuh tu..

Kalau buat utk 1 adunan aja..tu utk makan2 ajalah..kalau nak jual kiralah berapa kali bancuh..berapa kali uli...

Ini ada orang order..

So balik kerja..settlekan anak2 dulu..then masuk dapur..terus buat

Inilah hasilnya

Yg ni saja buat makan makan
bagi ka mertua sikit..mak sikit
bawa bekal ke office sikit

Mo bago adik2 rasa plak

Mertua request nak jual kat kawan2 rumah dia

Habis gak

Ini pun untuk jual

Ini utk makan..x ada bekas lg..kita pakai plastik ajer

Rupa setelah dah simbah butterscooth sos

ni masa proses nak tunggu kembang

kena biar dia naik lagi dan lagi

Roti yg dah siap dibakar..tinggal nak ngap ajer

Amboi..kembang setaman sampai membuak buak keluar

ngam2 ajer dgn size bekas ni..nasib baik

Rupa bawa bontoh roti..cantik gak kan

tengk tu...jeles x

Ini utk orang order ni..

Rupa dari atas

byknyer lelabah hinggapkan...

Tu dia..panas2 baru keluar oven..

tunggu sejuk baru kita masuk bekas yer

Ini antara yg orang order..semua bertuan..tunggu nak post ajer

Roti & butterscooth sekali dalam 1 bekas.. 

Nak makan baru curah...ikut sapa suka manis or tak ajerlah

Ni lagi...

dan lagi

Ini nak pos gak

3.30am baru siap..

Jenuh mata macam panda ajer nak siapkan roti orang tempah

tapi seronok punya pasal..buat gak lah

Sejukkan dulu roti sebelum ktia keluarkan or bungkuskan..

nak tunggu ni pun jenuh gak..layan fb samil tgk tv

close up

ini lah sos butterscooth tu..

dulu ada pernah buat sos sampai terpahit..alhamdullilah..sekarang dah semakin pandai nak adjust supaya colour x gelap sangat..x cerah sangat...rasa x pahit sangat

Semua kena try & error baru kita tau

Ini utk this week punya order..semua dah bertuan

Close up lg dekat

Ni plak yg semalam

nak hantar ke utara

Ini sendiri makan plak

selalunya dok buat kat orang...ngam2 ajer roti ni..x ada lebih pun..jeles tengok bila nak post kat orang..last2 buat gak sikit..nak makan sendiri

Eh? dalam kereta pun dah habis..

Makan sorang2..ralit bawa kete..tengok2 dah clear..hurm

Dan lagi ni

Lagi ni

Ini roti yg last semalam hantar..

Hantar kat Cheras aja

So Malam tadi off kilang roti..hubby kesian tengok mummy penat sangat..dia suruh off..x payah buat..yg mana order tu kena tangguh dulu yer..sorry sangat

Memang letih sesangat...balik kerja buat roti sampai pukul 3-4pagi

pukul 5 - 530am dah kena bangun

Drive pun sampai nak tertidur...memang tak tahan sangat..

so badan nak pakai lama..kenalah bagi rehat sama

Syoknya kalau ada mixer or bm...tp mummy prefer nak mixer..blh guna macam2 walaupun bukan nak buat roti

Sekarang ni dok ushar ushar mixer ni...nak cari yg paling murah..tp tahan lama..nak beli yg besar besar x mampu lagi..lagipun bukan nak meroti selalu kan...



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

18 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah banyak blogger tunjuk roti sarang lebah ni... nak juga meroti ni :)

msredcheesecake said...

lapar...hehee

AnneRaini said...

sana sini org up roti ni... kena buat jugaklah nnti...tp tggu mood rajin sampai..hehe

Nafira usof said...

banyaknye order dr customer~
kuat betol semangat meroti sampai kol 3 4 pagi.
moga ade rezeki utk beli semua kelengkapan meroti..hehehe

Rizziela said...

hihi..nak kata rajin tu x gak..tapi seronok

Kakzakie said...

Kakak rasa memang dah masa Zie kena beli mixer dan BM. Beli yg murah pun banyak dah sekarang ni Zie. Ada yg tak sampai seribu pun tapi utk adunan sikit. Kalau yg besar buat business macam Zie kena beli besar dan mahallah sikit...

~aSHa~ said...

Dik nk jd ejen cadar nti sms atau whatsapp akk..atau pm d fb., asha zida

0199353140

Rinna said...

Rajinnyaa.. nampak sedap laa..

Amanda Suria said...

wah...masyuk la admin lepas ni..untung ada bakat...

Nad MamaZN said...

rajinnya!

Nad MamaZN said...

rajinnya!

Liza Razak said...

memang nampak sedap...mesti lembut je roti ni kan. patutlah org ramai order :)

NzA said...

Ya Allah...terliurnya tgk roti yg mengancamtu...gebu sungguh......adeh..cecampak ke sini sebijik.....

Myra Jay said...

Alhamdulillahr ezeki kan :D

- dieyana - said...

ades sedapnya....macam mana sy tk tau psl roti srg lebah ni ek? hihihi....nk kena google gak ni....buat ke tidak tk tau la...tapi sungguh nmpk sedap je bila tgk curahan butterscotch tu...;-))

aTieYusof Family said...

wahh..tak pernah merasa lgi roti sarang lebah ni..:)

Suhaily ahmad juffri said...

Mcm nak buat je roti ni, gebus gitu dgn sos butterscothch yummy

lieyana said...

akak jual satu bekas berapa? satu saiz saja atau ada banyak saiz?