Minggu Sukan Tadika


Anak yang nak sukan..maknyer yg lebih lebih

Bukan main lagi happy..berdebar debar rasanya

Padahal dah ambil booth tu..sibuk gak

nasib baik mak, mertua & abah dtg tolong...kita ni dah la sibuk dgn nak tengok anak bersukan

Haziq group merah

Nampak tak Haziq kat mana..

Masa ni dok beratur..nak buat persembahan..lamanyer lahai nak tunggu

Budak budak pun dah kepanasan ..

maklumlah ..ada budak yg menagis..yg lain2 pun turut terasa sayu la tu

 Haziq dalam group

Amat pemalu kalau nampak mummy

 Mummy jauhkan diri

Sebak sayu dan macam2 rasa ada...besar nak anak bujang sorang

 Para ibu bapa yg semangat nak tengok anak anak masing2

 Kumpulan Biru

Siap setiap group ada sepanduk lagi

 Haziq yg tengah fikir apa la agaknyer tu kan

 Haziq yagng sama sibuk nak beratur dengan abang2nyer

 Sepanduk kumpulan merah

 Cantikkan..berseri seri lagi

 Haziq pakai tanjak burung tu

Ni ada maknanya ni..jap g nak buat performance before spot day berlangsung

Masam ajer..nampak adik2 dengan mummy dok tengok..

Bila jauh sikit..nampak dia sembang2 dengan kawan..bila dekat ajer..terus malu2 ajer

 Hafiey yang sama sibuk nak joint abang

mana boleh..adik kan kecik lg..next year adik joint yer

 Tu dari jauh

 Ajak dia selfie..malu plak dia

Dah nak gerak ni

 Semua dah siap sedia yer

 Teacher2 dok arrangekan budak2nyer

Dah susah nak kenal mana anak masing2..


 Persembahan dari kanak2..

Masa ni puas mummy cari..manalah Haziq..kenapa Haziq x ada dalam grouop ni

Group ke 3 baru ada Haziq..

Ooo..group terakhir rupanya..

Banyak plak lagu2 yg diaorang menari...

Masa ni dia x perasa mummy..bersungguh2 dia menari

 Kat hidung Haziq ada apa tu?

Alamak..dia dah mula perasan mummy

Jap g startlah tu dia malu2

 Kan dah kata...dia dah keras kat situ

padahal awal2 tadi bukan main rancak lagi dia menari

Terpaksa..mummy dok tengok ni

 OK lah..mcm dulu gak..dia ingat setiap step

 Mummy kedepan lagi
x puas hati tengok dari jauh tau

 Dan lagi

 Lagi yg keberapa ntah

 Ada lagi

 Head should nees & toe

 dan lagi..

 Dah habis...

Beratur untuk ke bawah khemah masing masing

tengok tu adiknyer...sama naik nak joint abang

abang tu dah malu2

 Game yg sempat mummy ambil

SIan Haziq..group dia semua slow...dia sorang ajer yg bersungguh..siap lompat2 tepuk tangan bagi semangat kat kawan kawan...tapi kawan kawan ada yg nak nagislah..malulah

Kalah lah group merah

 Haziq terpaksa main 2 round..yerlah..kawan x mau main

 Penuh bergaya bawa bola dalam gelung

 Alamak ..dia dah perasan mummy nampak dia

 Tengok tu..semangat dia jerit suruh kawan cepat

Kawan boleh jalan ajer..padahal Haziq ni dah 2x round ni

Hurm..kalah la 

 Ni plak tempat mummy jual air & roti2

Alhamdullilah..blh tahan gak

Tu yg baju kuning tu kawan Haziq

haziq garu apa tu nak?

 Masa nak tunggu ambil maddle

 Salam teacher dulu yer

 Ni main game apa ntah..dapat no 3

Alahai..malu2 plak

 Betulkan dulu sebelum berjalan

 Request suruh mummy ambil gambar dia kat sini dulu

kenangan katanya..

Muka berkerut sebab tahan panas

Budak jarang berjemur tengah panas

 Ha..baru la Handsome..mana ke mana plak tu

 Ni baru betul

 Acara kutip gula gula..

 Aduhai..kalau mummy x tolong..memang x dapatlah gula2 tu

Lembut sangat dia nak kutip..x berebut..tunggu orang bangun..memang habislah gula gula tu

 Dok mencari lagi

Tapi jangan ingat x dapat langsung yer

dalam baju dia ada gula2..mummy suruh simpan dalam baju..kalau tak nanti berterabut jatuh..tangan tu dah la halus ajer

Tapi memang nampak Haziq happy sangat...mummy lagi2 la Happynyer

dapat tengok anak bujang main sukan..x sabar nak tunggu concert plak..mesti lagi happening kan...

Harap harap sangat

Semoga Haziq berjaya dalam pelajaran

Pelaburan untuk Haziq agak besar..insyallah..Haziq akan berjaya



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

14 comments:

msredcheesecake said...

sweet je haziq malu2 ngan mommy...hhee

Izzati Amira said...

comelnya tema kumbang meghah.. heheh

Amanda Suria said...

SA 3 tahun berturut2 attend event tadika ni dulu sebab dania tadika seawal 4 tahun..hehehe...sekarang dah lega dah x yah attend banyak event sekolah..hahahah....selalu atuk je pergi...SA memang x berkesempatan...psst anda di tag Liebster award entry esok ye...please take note...

CikLily Putih said...

best sungguh hari sukan cam ni ek..

AnneRaini said...

sy pun xsabar nak tgu hari sukan sekolah anak. tp diepun pemalu jugak..risau camnelah nnti.

- said...

lamanya tak tgk bebudak kecik bersukan...mesti comel2 je bila berlari..hehe... parent mesti over excited jerit sama bagi galakkan kan.. :)

*harga krispy choc tu RM8.00 sebalang..

nuyui a.k.a miss YUI said...

semua sama je tgk..hihi

rindu lak zaman tadika

Ayu said...

Assalam Rizziela,
baru pertama kali akak singgah kat sini..kalau Ziela tak tinggal kan jejak memang tak tahulah linknya..

Comel anak2 ziela..betul tu bila anak2 yang masuk sukan, mak2 yang terlebih gairah kan..hehe

UMIE SUE said...

Assalamualaikum sis..
kalau sis berminat dengan akademi bekerja di rumah boleh hubungi

Tel/Whatsapp: 013 – 255 0727
Email: rahayu4179@gmail.com
Facebook: Rahayu Rashid

Nad MamaZN said...

cheerful, colourful, happening!

lieyalatif said...

alahhh rindu nak tgk anak2 bersport day n berkonsert...tgu dayyan laa pulak jawabnye..sebelum ni dok pergi miamija punye bile dah masuk sekolah rendah dah takde dah laa konsert2 bagai...

tahniah haziq.... moga terus cemerlang dunia akhirat...

aTieYusof Family said...

wah! nampak meriah hari sukan HAziq ni.. penuh warna warni...

LYAfrina said...

lya pon teruja sgt tgk asya msuk sukan last year..thn ni xde lg buat sukan stakat ni. mtk2 la lya bpluang nk tgk utk thn ni..

Khai♥Rin : anies said...

bla tgk pic2 ni tingat zaman sekolah dedulu ;-)