Mengamuk

Sejarah betullah semalam (20.10.2009) Haziq mengamuk sakan dengan mummy dlm kereta...

mummy kuar opis pukul 6ptg...lepas tu sampi umah oni dlm pukul 7ptg..hari ni dan seterusnya mummy kena ikut jalan jauh..ada sebab2 yg x dapat di elakkan....

sampai umah oni...terus mummy kemas2 barang Haziq..ambil Haziq utk balik...Hujan dah turun dah waktu tu...bawa bekal susu Haziq.....dlm kereta azan maghrib dah kedengaran...

mcm biasa..oni pesan kat Haziq jangan nagis...mummy nak drive...Haziq diam ajer...

kuar ajer kat kawasan umah oni..blm pun masuk highway...Haziq dah nagis..mummy bagi botol susu..Haziq tolak...bagi tutup botol..main kejap...x sampai 2 minit...nagis lagi...

mummy dah start x senang hati..pujuk2...zikir2..x mau gak senyap...atas highway dah mengamuk sakan...habis terkilas kaki2 ...tanda marah sangatlah tu...mummy x blh angkat..bahaya....tp Haziq x faham...terus gak nagis & jerit dlm kereta....sampai mummy x blh nak drive...

mummy pecut laju2...berhenti kat petronas tepi highway...angkat Haziq..terus plak diam...sembang2 dgn mummy lagi...bila mummy nak letak ajer...jerit lagi....sudah! buat lagi perangai ni.....

mummy letak gak atas seat...teruskan perjalanan..meraung lagi dlm kereta....mummy keraskan hati nak drive balik gak...tapi naluri keibuan x sanggup nak dengar suara anak menagis dan menjerit utk diangkat....so stop lagi sekali kat esso tepi highway....angkat Haziq....diam terus

bagi susu..sampai terlena Haziq....bila nak masukkan dlm seat..sekali lagi nagis....pujuk2 pun x mau..nak peluk gak mummy...kalau mcm ni mcm mana nak drive? sms oni bagitau...call daddy suruh pujuk Haziq..x gak jalan2...ish!

mummy drive gak balik....tetap jerit bila masuk dlm seat..mummy zikir kuat2..sama kuat dgn suara Haziq...tp masih x berjaya...terpaksa gak angkat...drive sambil pegang Haziq...sangat menakutkan..tp apa nak buat? terpaksa....masa nak belok kat traffic light...tuhan ajer yg tau mcm mana cuaknyer mummy...pasang emergency light...biarlah...supaya orang tau..mummy x blh concentrate nak drive....

sampai esso kajang..berhenti sekali lagi...main2 dulu...bagi susu lagi...diam...tp mummy tkt nak lama2 kat situ...sebab x ramai orang..yg ada lelaki2 india yg amat menakutkan...so dlm 1/2 hour ajer kat situ..mummy tekad...letak haziq depan mummy..pesan dgn Haziq "sayang dok diam2 yer..mummy angkat haziq...dukong Haziq & drive..Haziq jangan banyak2 gerak..bahaya utk kita berdua" harap2 haziq faham....

kejap ajer Haziq diam...lepas tu meronta2 nak main..nak tarik gearlah..nak tarik botol air lah....susah gak ni...tp terpaksa...drive lah dengan perlahan2 sehinggalah sampai umah......



Mcm ni yg Haziq nak..melekap dgn mummy...1st station yg kitaorang berhenti..




Mummy terpaksa ikut gak...walaupun muka dah toya giler dah...


Teruskan perjalan...mcm ni la ..dua pemandu utk sebiji kereta....


berhenti kejap kat traffice light..sempat gak dia tgk camera....


Nasib baik sampai kat umah daddy dah tolong gorengkan ayam & masak nasi...mummy cuba masak sayur ajer.....

sebelum masak....susu kan haziq dulu..sampai terlena....letak perlahan2...baru g dapur siapkan keje masak memasak....tak sempat nak hidang..dah jaga dah bujang ku sorang ni...daddy yg dukong..mummy nak basuh pinggan jap...

nak makan..mummy & daddy letak ajer haziq kat mate....biar dia main sorang2..nagis gak..tp buat tak nampak ajer...x nak ajar dok kacau orang makan..so diamlah dia kejap...

dok belajar gostan lagi..bila la nak kedepan anak mummy ni??

Harap2 petang ni Haziq x buat perangai lagi yer sayang....sian kat mummy..hari2 kena buli dengan Haziq Irsyad..




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Ieda said...

alahai siannya kak ziela....kalau ieda nnt arissa buat mcm tu....mau xbalik terus agaknye

Elyn said...

pergh kalo aku pun cuak bile anak melalak. ade la tu yg die tak kene..... sabar ye ziela!!

Rizziela said...

ieda..
tu ar pasal..kalau ikutkan memang x balik...tp pikirkan takut..balik gak ar......sambil dukong sambil drive...meleleh air mata akak....

elyn..
x ada apa yg x kena...dia kalau nak tido..memang mcm tu...sukai bebai...nak tido atas orang ajer