Di Petang Rabu

Hari ni hari rabu....21.10.2009

mummy kuar dari office tadi mcm semalam gak....6pm...tp sebab hujan dah berhenti..jalan x la jem sangat...seperti yg dinyatakan sebelum ni...kena ikut jalan jauh utk sampai ke rumah oni...tak per..janji selamat....

Sampai kat umah oni dalam 6.45pm... haziq dengar ajer motor mummy...terus intai dari tingkap umah oni..suka bukan main ek...tengok mummy dah balik..tu mesti rindu kat mummy kan???

oni kata...haziq sekarang dah pandai pie pie orang...tadi haziq pei pie tok ayah...suka lah tok ayah...cucu kesayangan dia dah pandai pie pie dia...mesti nak g keje hati berbunga riang ajer kan????

sebelum bertolak...mummy bekal kan haziq dengan bites....bukan apa...ada kawan2 mummy pesan..utk bagi Haziq leka..bagi toys or biskut..so mummy try lah..nampaknya memang berjaya...tp satu habit terbaru plak dah dtg

x mau baring dalam seat..nak duduk...Haziq kan baru ajer belajar duduk..janganlah exsyen sangat...nak tunjuk terrer dok dlm seat plak..bahaya sayang...

mummy suruh baring..dia jerit kat mummy plak..mungkin marah la kot...suka hati Haziq la...janji jangan nagis mcm semalam sudah yer....



dengan bites kat tangan...duduk yer anti2 semua...x main la baring2 ni...Haziq kan dah besaq


Bila disuruh baring..Haziq keraskan badan dia..nampak tu! tengah marahkan mummy



Muka tengah meneran...apalah Haziq...half way dah bikin malu mummy...


rancangnyer nak balik ambil daddy..terus g makan satay kajang...tp disebabkan haziq telah buang air besaq dengan jayanya semasa perjalanan pulang...x jadilah nak teruskan....masuk dlm rumah dulu..salinkan pampers Haziq..mummy pun salin baju dulu..lepas maghrib baru kuar makan....

masa kat satay kajang pun haziq jadi good boy...x kacau mummy & daddy makan..mcm tu la baru handsome boy Haziq...good practise....






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

masaklemakrebung said...

sekejap je rasa dah besar dia kan....

Elyn said...

ziela pi keje bwk motor ek?? berani betul.

mak ziela tggl mana?

Rizziela said...

kak yati...hari ni dah genap 7 bulan..syukur..


elyn..
naik motor la elyn...ingat lepas ni nak tumpang elyn plak..boleh?

mak ziela kat desa baiduri...mertua kat batu 10

Mentari Muncul Lagi said...

Cepat jer tgk haziq dah besa pun dia.. Akal pun dah panjang kan???

Rizziela said...

tu dah semestinya....
sekarang ni mcm2 dah pandai buat...
dah pandai bye bye orang..
buat mata...tepuk amai2
teruja mummy dia tengok anak dah pandai..mcm x percaya ajer