Lasak

Sejak umur Haziq dah 7 bulan ni...dah semakin lasak dah anak bujang mummy ni...

memang jenuh gak lah mummy nak control...walaupun gitu...segala keletah & hilai tawa Haziq tetap menggembirakan mummy...

mcm pagi tadi.....
mummy terlewat bangun sebab hp mummy kehabisan bateri...out of services terus...so depends on hp daddy ajer...dah la daddy pun x sihat..ntah mcm mana boleh plak daddy g kunci jam 530am di katanya 630am..

bila hp daddy berbunyi ajer...mummy terjaga...tp hati mummy kata..masih awal..bila tgk jam..ternyata awal...bila kejutkan daddy..dia kata dah 630am..tp masih berselimut....bila mummy tgk astro..ternyata 530am... apa lagi...tarik selimut....pelut Haziq...terus ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz

tiba-tiba..............................


Argh! 6.30am betul2....padan muka mummy
kelam kabut bangun..uruskan urusan rutin dulu...sedang sedap dok memproses....dengar dah suara Haziq bangun...hi hi....tapi Haziq x perasan mummy kat hujung katil...nagis tengok daddy bangun nak mandi....main kejap dgn daddy...lepas tu daddy lari g toilet utk mandi...

agaknya dok syok2 main sorang2 boleh plak terperasan mummy kat hujung katil..tp mummy buat2 x nampak Haziq...hi hi..akal supaya Haziq tak nagis...pantang betul Haziq nampak mummy ..sure jerit satu rumah boleh dengar suara nyaring dia tu...

dok hayal layan proses..tiba2 tergerak hati mummy nak pusing...pusing2...berdebub...Haziq jatuh atas pangku mummy.... bila masa agaknya dia golek2 sampai hujung katil......pandai betul adjust nak dtg tempat mummy tu...padahal tadi masa mummy tengok...elok ajer kat tepi dinding....

syukur lah Allah lindungi Haziq....kalau x pusing tadi..sah-sah Haziq jatuh atas lantai....

Aduh!!!!!!!!!!!!!! boleh pengsan mummy kalau betul2 Haziq jatuh....sepanjang Haziq bersama mummy...belum pernah sekali pun Haziq jatuh....dah setahu mummy memang Haziq tak pernah dibiarkan jatuh...minta2lah Allah lindungi Haziq

bukan apa..unbun2 Haziq masih lembut sangat lagi..nampak lagi bergerak2 ajer ...tktnya mummy kalau Haziq jatuh terkena unbun2....arg!!!!!!! x dapat nak dibayangkan...dan x nak mummy bayangkan...

oni kata...Lasak tu bagus..sebab Haziq tengah belajar & bermakna Haziq budak yg cergas  & pintar...betul gak kan? lasak la Haziq selagi boleh lasak..jangan sampai mencederakan diri sendiri dan orang sekeliling sudah...tp mummy mesti control gak..takut terlebih lasak plak nanti
***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

ziela kite duk belek blog sendiri tgk pic kawin u all la!! http://fozalin.blogspot.com/2007/06/hamzarizal-fazilanaton.html

Rizziela said...

rajinnyer elyn dok belek gambar kawin..
kita pun rindu nak belek..tp malu ar