Tiba2 ajer teringin nak makan lempeng kelapa Jumaat lepas
Rasa mcm orang mengidam ajer.... nak sangat2
Balik kerja..lepas ambil anak..terus g kedai..cari kelapa parut
Dah la x pernah buat... adoi.. mesti cuba ni
Cari resepi dalam google la jawapnya
Kuah sardin
Malas nak buat sambal.. kita cicah dengan sardin ajerlah yer
Ni rupanya..
Ada yang tebal..ada yg nipis
Tapi janji boleh makan kan
Habis gak makan dengan anak2
Zoom sikit
En suami yg x makan pun..cuit sikit2.. lama2 banyak gak dia makan
Sedap la tu
Tapi rasa x puas hati gak tu..mcm x berapa nak sedap
Ini rupanya
Sebelum siap
x taulah bancuhan keras ke lembut
Main buat ajer
Janji boleh makan ajer
6 comments:
Wahhhh!!! Syedapnya lempeng..mkn time hujan2 ngan kopi..!! hehe
nampak sedap la kak. kuah tu nyumnyum...
yumida klu buat lempeng cicah ngan susu je..blh buat sambal sardin nanti, jeles pulak tekak ni
xpe.. t dh biasa buat msti ok kak..
Ada org yg jual lempeng kelapa ni inform kakak masa bancuh lempeng kelapa ni Zie guna air kelapa dia. Kakak memang suka dan biasa memang cecah dgn sambal sardin - macam dia punya regulah tu:)
sedapnyaa! lama xmakan ni
x try judukan dgn gula pasir ke? sedap gak
Post a Comment