Bila cuti.. Kajang - Cheras - Melaka - Muar - Batu Pahat - Simpang Renggam - Cheras - Kajang - Part 2

Air Panas Jasin @ Melaka

1st time datang sini... sejak diviralkan tu.. terasa plak nak bawa anak2 g enjoy mandi kolam

Tapi kalau compare dengan Sungkai hot Spring.. memang Sungkai legi best & selesa...

Tapi yang ini pun best juga.. tapi mungkin sebab ramai sangat.. jadi sesak & susah nak mandi..

Kawasan pun agak besar...banyak port yang boleh lepak..tapi kami lepak kat 1 tempat ajer..sebab susah nak angkut baby & barang2 lagi...

Kalau x ada baby.. memang bawa anak2 pusing semua tempat... byk tempat yang anak2 x main..sian diaorang

Masa nak beli tiket

Harga pun murah la tiket dia

Dewasa - RM6.50
Kanak-kanak  - RM3.50

Haziq sorang ajer kena bayar.. Harith Hafiey free.. sebab ketinggian lebih sikit ajer dari 90cm tu

Kalau tempat lain kena bayar gak..tapi kat sini .. diaorang lebih kurang ajer...

Semoga terus dimurahkan rezeki yer owner

Ada promotion Belon angin

Tapi untuk budak2 mcm x sesuai plak

Sebab mummy daddy x mandi.. Oni ajer & budak2 mandi.. so x ada orang nak jaga plak nanti...x payahlah..mandi yg biasa2 ajer cukup kan

Beratur panjang.. sampai ke tanggga...

Nampak x daddy yg berbaju putih tu.. jenuh gak lah nak sampai kat situ

Dengan beg yg disandang tu boleh tahan berat gak tu

Hafiey yang sangat teruja..

x sabar2 nak masuk.. bising mulut dia kata.. lambat sangat.. dah x tahan nak mandi dah ni..cepatlah sikit

suasana kat kolam anak2 mandi

Agak bahaya gak lantai dia... bergolek2 orang jatuh.. memang licin

Kami yg dok tunggu anak2 ni..asyik dok tengok orang jatuh ajer..terutama budak2 la.. kesian sungguh

Setiap kali anak2 kami yg jalan..terjerit2 mummy daddy dok ingatkan... jalan perlahan2...jalan perlahan2.. tp tergolek gak Hafiey.. tp x teruk sangat...terduduk sikit ajer

Lama sangat dah anak2 x berendam..bukan main happy lagi depa

haziq sampai dah kecut tangan2.. tu pun x nak naik lagi

Nak makan...suruh mummy suapkan...byk gak dia makan

Ni kalau datang dgn maksu ni..memang harus naik dah

tapi sebab mummy pun tengah 'bercuti' so x merasa la nak main semuanya

Hafiey yg dah start berani..

Air paras lutut pun nak pakai pelampung tangan

Biarkan ajer... x dilayan karang..menagis plak dia..janji dia suka..mummy daddy pun suka gak


Hafiey dah sejuk

Hadfina pun sama gak

Siap jerit2 suka lepaskan dia... nak berenang kot..

tapi memang letih nak handle dia..sebab nak meniarap dalam air.. mana boleh dik.. lemas kang

Harith asyki melekat dengan oni aja

x nak joint adik abang main

dia memang susah sikit...penakut

Peace yo mummy

Haziq & Hafiey yg lebih2 dalam air

Hafiey..takut2 berani

Harith dengan Hadfina lagi

Tu ah kira ok lah...Harith masuk dalam air tu

Main ajer dengan adik kat situ

Haziq tunggu air turun dari tempayan atas tu

panasnya waktu ni

memang panas sangat2

tak nampak sangat orang dalam tu..sebab agak dalam

so mcm x ada orang aja kan? padahal..kalau jengah tu..mmg ramai

tu yang sempat daddy ambil dari atas

Mummy mmg x ada masa..dok kendong Hadfina aja..


Seronok kan?

Kolam utk anak2.. .tp yg hairan..x ada yg mandi.. x tau lah belum buka or x buka utk orang ramai lagi

ni jalan nak ke kolam air panas yg lain..

tapi yg ni x sesuai untuk kanak2

Ni di bahagian lagi...

Mummy x pergi.. daddy ajer g jengah tengok oni mandi air panas

Laluan ke kolam

Tiang ajer daddy snap?

Ish.. kalau dah suruh lelaki yg ambil gambar..mcm ni la

byk kolam kat dalam tu..

cumanya kolam2 tu kecik aja

Nah.. ni antara kolam yg ada

tu oni tengah berendam.. katanya panas

nasib masa ni x ramai sangat..masa kami lalu..mmg penuh dlm kolam tu

cuba tengok kolam belakang tu...ramai gak

Pening terus oni bila duduk lama2.. panas sangat

Nama jepun ker?

Rasanya .. ini kolam yg paling panas sekali..x boleh berendam rasanya


Hafiey dah nak balik dah

dah puas mandi dah

Eh.. terselit plak gambar masan ak masuk tadi

Bila anak2 dah bosan

mana tau dok senyap

siap ada penanda aras lagi..zone2 yg sesuai 


Oni & Fina

Dah..mummy dah tunggu dalam kereta dgn Hadfina..panas sangat kat luar tu

hadfina pun dah start merengek..lapar + panas tu.. .mengantuk pun yer

Abg Harith makan jagung.. sementara tunggu oni dok salin baju.. kita sejukkan diri dalam kereta dulu

bagi lega sikit

Hadfina dengan mummy

anak jepun betul tau Hadfina Raisya ni




3 comments:

mama tisya said...

bdk2 kalo dpt main air sronok la diorang

NabilaHasyim SKMAGIC said...

oo kt sini pun ada air panas?
tp mcm buatan je kan..
yg sungkai tu sbb original..

murah gak tiketnya..sbb tu ramai kot.

dear anies said...

bdk2 kalau dapat air... memang excited kan? ;-)