Kisah Muzium Penjara Part 2

Dah lama daddy nak bawa kami melawat Muzium Penjara kat Melaka ni

Baru2 ni aje berkesempatan

Yerlah..daddy pun keje Penjara ..so dia nak family dia tau la mcm mn keadaan dalam penjara tu

So kita penuhi la permintaan daddy kan

Jom kita tengok


Ni dalam bilik banduan...

Tong untuk melepaskan hajat.. erk...biar betul.. mampu ke nak lepas kan hajat mcm ni ajer

Hanya ini yang ada dalam sel

mana tilam? mana bantal.. 

Memang stress kot kalau dok dalam ni

Tapi yg hairan.. kenapalah diaorang ni x serik2 masuk penjara kan..

x bosan ker

takat makan minum free .. tapi x ada kebebasan hidup... apa guna hidup kan?

Ruangan yg sempit ni diaorang akan habiskan waktu... oh no..

baru tgk x sampai 1/2 jam pun dah rasa bosan...

mcm mana diaorang nak menghadapi hari2 kan

Mesti boleh jadi giler mcm tu

Kami masih meninjau2 kawasan persekitaran...


Ni bilik yg latest

Ada toilet dlm tu

Mcm mn nak tido dekat dgn toilet tu?

Adoi.. x blh nak fikir secara waras rasanya

Ni kita tengok plak bilik pakaian

Ada pegawai yg ikut kitaorang..dok terangkan pasal cerita2 dalam ni

Contoh baju2.. ikut jenis kesalahan... dan tahun di tahan.. ada yg untuk menunggu hukuman gantung..ada yg baru. .ada yg berkelakuan baik dan mcm2 lagi.. x sempat nak ingat satu2

Selfie sikit


Dah habis tingkat atas.. turun kat bawah plak

Bilik gantung pun kami tengok..tp x blh snap gambar

Dah habis tengok baru pegawai tu bagitau.. alat yg kami tengok tu pernah gantung Mona Fendi.. oh..terus seram bulul roma

Dulu dioarang buka utk orang awam tengok.. tp lepas tu ada kisah 3 orang gantung diri...sebab gangguan dr badi situ..terus Muzium Penjara tutup untuk orang ramai

Tapi memang seram giler


Pegawai yg terlibat 

Pegawai yg comel2

Alamak.. tinggal sorang aja pegawai yg bertugas

Manja betul budak ni dengan daddy

sedap agaknya tido atas dada bidang daddy tu

Dengan mummy merenggek aje dia

Senang hati kan Fina

dia dah ngatuk tu..penat pun yer

Turun bawah plak

ada lakonan semula..tengok kejap


Jalan nak keluar nampak plak air terjun ni

3H memang teruja la.. ingatkan tempat mandi

mana boleh mandi...boleh tengok aja

4 comments:

Kakzakie Purvit said...

Bila cakap Mona Fendy memang seramlah Zie:(
Teringat kisah lamanya dulu.

Puteri Satu said...

mcm seram plak akak bayangkan klu g muzium penjara ni.... hehehhe

Salina@IbuAqil said...

Aduhai sis..
Mangkuk jamban gitu?!
Mmg x bleh blah nye sis..
Jenuh nak tahan drpd membuang hajat..
Tp betoi ler deme dh mcm ni pn msh ada yg x serik3 keluar msk blk kn?!
Hurmmmm!

NabilaHasyim SKMAGIC said...

mak ai, patut la pi penjara..
suami keja kt penjara rupanya..

kalau tak, mesti takut nak pergi ye tak..
baru tau, warna baju ada pengkelasan tertentu..