Update twin @ 33w 4days

salam

Bersiaran  dari  rumah

Semalam  mummy ada  check  up  kat  HUKM & Sg  Ramal....pagi2 kena  g  HUKM  dulu..alhamdullilah..sampai awal..orang  pun  x  berapa  ramai...daddy  beli  dulu  breakfast....sandwich  &  air kotak...sementara mummy   g  register  dulu...lepas  register..kena g  timbang...wah..naik lagi  2  kilo..sekarang   dah  jadi  72kg...lepas  timbang....kena ambil  tekanan darah....wargh!  tekanan  darah  rendah..patutlah asyik  pening  ajer lately  ni...rasa  mcm nak  pitam  a jer  kalau  berdiri  terlalu  lama...lepas  timbang...g  check  urin...protien  -2  plak...

Lepas  tu  tunggu no  panggil...7007  no mummy....tunggu  kat  bilik  11  utk  scan...lama  g ak  lah...lepas  tu  baru  masuk....Result  babies punya  progress  bagus..dua2  sihat  &  xtive..berat   pun  semakin  naik....1st  1.93kg.....2nd  2.03kg..so  tak  banyak sangat  peru bahan...air ketuban  pun  mengcukupi

Lepas  scan...kena tunggu  bilik  7  plak...mummy  memang  dah  pening   dah  masa  mennggu  ni...dengan p erut  sakit   plak  tu...bila masuk   bilik  doc..terus  doc  terkejut..dia ingat mummy  sakit nak  bersalin...padahal..mummy  pening sangat2....

Doc  check..everything  ok...tp  dia  g  decide utk  czer utk  mummy...siap  booking date  12  July  untuk  czer....Aduh!  dia  x   bagi  change utk  mummy  try  normal..kalau  ikut  previous  doc..diaorang k ata  boleh  try  coz  1st   bb  dah  duduk kat   bawah..ada  chance...tp  doc  ni  plak  tak   bagi...pening  mummy...harap2  minggu   depan dapat  jumpa  pakar..biar  pakar  buat  decision

Doc  terus  bagi   mc  sampai jumaat  ni..dia   kata  keadaan  mummy  tak  berapa stabil  walaupun  mummy  tak ada  masalah...doc  kata..badan  mummy  tak  naik..perut  ajer  besar...lepas  t  u nampak  mcm  berat sangat...tak  larat nak  tampung...next  week..kalau  x  berapa  sihat  lagi..dia  suruh  mummy  datang lagi HUKM..mungkin a dmit  utk  observation.....

Balik  HUKM..terus  balik  umah  dulu..lepas  dah  makan..daddy  g kerja..mummy  drive  sorang-sorang g   sungai r amai....Haziq  tido  dengan  tok  mummy  kat  rumah...senang   sikitt..kalau  Haziq i kut..jenuhlah  mummy  nak  control  Haziq.....

Kat   Sg ramal  pun..ok..x  ada  masalah...just  diaroang  suruh  banyakkan  rehat...sebab  dah  nampak  sarat.....yerlah  dah  33w  nak  masuk  34 kan..memanglah  tak larat

Doc kata  dah  boleh bersalin...bb   pun  dah ok..tp kalau  boleh..dia suruh  tunggu   atleast  35w  utk  deliver..kalau sakit kena  cepat2  g  hospital...memang sekarang ni  mummy  selalu  rasa  tegang a jer k at  perut..tp  tak  kerap  sangatlah.....



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Huda said...

mudah2 an dipermudahkan :) hope leh la bersalin normal kan..insyaAllah..

Fieza79 said...

preggy kan twin lg rasa sarat kan ujung2 ni..hrp2 bersalin normal..czer ni leceh..tp kalau dh doc suggest tu kira yg terbaik la utk kita kan...ikut je janji dua2 selamat...aminn..