Mummy admitted at HUKM #Episode 1#

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

mummy dah admitted kat HUKM since ahad tengah malam. Rasa sengal aja kat perut dan memang tak larat nak jalan.G kat hospital kajang ingat nak check aja, rupanya dah ada contraction, doc tepaksa tahan sebab takut babies prem. Aduh mummy x nak bersalin kat kajang. Doc x bg kuar plak....tapi mummy puas merayu...cakap mummy nak bersalin gak kat HUKM...so doc lepaskan dengan bersyarat.....segala risiko adalah tanggungjawab sendiri

Keluar ajer dari Hospital Kajang...terus balik rumah...ambil apa apa barang yg patut..kebanyakkan adalah barang-barang mummylah coz m ummy tau...sure babies tak keluar lagi sebab mummy tau..babies nak duduk dalam lagi..

Elok a jer keluar...sampai kat simpang nak ke jalan besar...tiba-tiba gedebung......kat belakang sudah kena langgar...aduh! dah la petang tadi ada aso tua langgar belakang..ni 12am kena langgar lagi....amoi tengah mabuk..habis bercalar kereta daddy...aduh!! daddy dengan baran keluar kereta terus marah cina tu...orang tengah mabuk...merepek repek ajer dia cakap...offer daddy RM50 utk settle..aduh! RM 50 mana boleh cat kereta....malas nak gaduh punya pasal...daddy ambil gak...terus g HUKM...

Sampai HUKM dah 1 am ++ Nasib baik terus check....pasang CTG .... memang ada contraction..bila check jalan....masih off close....so doc Nadia admitkan mummy coz mummy dalam patient yg high risk....

Selesai hantar mummy ke wad...daddy balik rumah...mummy di tumpangkan sementara di Wad 2A...sebab Wad 2B penuh....actually mummy kena dok kat wad B2 coz mummy under Porf Jamil...tak kisahlah..janji masih dalam pemantauan....

1st time mummy tido tanpa Haziq kat sebelah..memang langsung tak boleh tido...dengan teringatkan anak lagi...sakit lagi...dengan suara babby yg menagis lagi...aduh! sampai ke pagi tak t ido....

K...nanti kita sambung lagi...

2 comments:

zura_habib said...

semoga semuanya baik2 saje ye...jgn lupe update kalau ada kudrat n masa...

♥SyilaSyira♥ said...

byknya dugaan...semoga segalanya berjalan dengan lancar...syila doakan semuanya selamat...AMIN