Sungai Lopo Part 2

Bukan main seronok lg depa mandi

dalam yg seronok..rupanya ada yg penakut air.. takut mcm apa lg..jenuh paksa.. 

Kuat giler suara dia menjerit.. kalah bunyi arus sungai

Budak takut air

Cu paksa ga dia masuk air

tengok tu tangan mummy dia pegang dia..

Jenuh pujuk

Sempat lagi nak tgk camera kan

Bukan main lagi

dah x ayu dah Qaseh nagis dlm air sungai

Cantik kan?

Bestnya tgk air ni..tp sayangnya x dpt joint

Daddy ambil mood

Suasana.. kat bawah2 tu kolam ikut family

Kalau ramai2 mcm x best..sebab diaorang main bola dalam air

Kami tumpang ajer tmpt yg orang buat family day tu

Tu pun kadang2 diaorang lagi ke tepi

Daddy kena jaga anak2..takut kena bola

Maksu tu mandi ke jaga anak?

View dari tempat kami..

cantik kan..

Kalau pondok bawah tu.. RM25 aja.. tp open la

Ni lagi

Rehat kejap..sebab apa?

Sejuk kot..

masa ni la mummy ambil kesempatan suap makan anak2.. mesti lapar kan main air 

Ni tempat kami sewa

RM30 sehari

Okalha.. panas .. kalau nak sejuk..bawa kipas sendiri.. plug point ada tp kipas x ada.. senang kalau nak salin baju ker... nak letak anak ker.. hujan ke..

Budak lapar

Masing2 naik sebab dah lapar

Daddy pun terpaksa naik

Tgk tu.. paksa daddy cepat sikit..perut dah lapar

kenderaan berat tu jauhnya kebelakang

Makan...

Sandwich ajer pun yg mummpy sempat buat

tengah pikir nak makan apa lagi

Naik2 atas terus minta kain tuala... sejuk katanya..

Masa main x pikir plak sejuknya

Budak yg x reti puas main air

Tengah pikir nak mandi lagi ke dah sudah..


Mummy yg jeles

Dok kat sini ajerlah..saambil layan anak2 main air

Lepas tu hati dalam meronta2 nak mandi sama



7 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ziela...menarik tptnya..permandangan pon cantik!!
Ada disediakn tpt menginap..best jgk...lps mandi leh berehat2 kat chalet tu :)

wahida said...

bestnya ada chalet tu...murah pun murah..

LYAfrina said...

bebraloi-baloi..nmpk best sgt.. tmpat sewa pon nmpk selesa n murah

CikLily Putih said...

cantik betul tempat ni, seronok mandi sungai kan

luvelymummy said...

suke.. suke.. suke...
Nanti gak terjah tempat ni.. hehehehe :)

Puteri Satu said...

budak2 klu dapat air memang syorga bagi diorang kan..hehhehe

ietams said...

cantik la sg Lopo ni.
dekat area mana sungai ni?
rumah tu macam ada dalam cerita ADAMAYA dulu la..