Seharian bersama mummy...02.06.09



Hari ni Haziq kacau mummy pukul 2.00am..Haziq boring main sorang2 atas katil...so Haziq kejutlah mummy dgn daddy..hi hi hi...mummy kena layan Haziq..daddy terus layan mata....sian kat mummy..

Hari ni aku kena MC sebab semalam Haziq tak nak tido dengan lenanya..asyik2 bangun nagis..lepas tu tido x sampai 5 minit..nagis lagi..sampai mamai mummy dibuatnyer.. last2 dlm pukul 7am lebih..mummy sms bos kata nak 1/2day...so mummy paksa daddy pun g keje lambat..sebab nak uruskan haziq sorang2 mummy x larat....sian daddy :D

Masa nak g isi gas kat Bangi..kita singgah kat Klinik Pakar Kanak-Kanak Dr Saiful kat Sg Chuah..mummy x puas hati betul dengan keadaan hidung Haziq...Doc check..dia kata itu perkara biasa utk bb mcm Haziq.. Lubang hidung sempit...so tahi hidung pun banyak...tp Dr ada bagi mummy ubat utk kuarkan tahi hidung haziq tu...so mummy pun ambillah...supaya Haziq tido dengan amannya tanpa gangguan dr hidung lagi :D so kenalah charge RM45.00

Selepas g klnik..daddy belanja kita makan Mc D kat BTHO...so kat sana mummy jumpa dengna saudara kita..Kak Long anak nana mat...dia bagi Haziq duit RM20. Rezeki Haziq kat sana tu :D sebelum makan Mc D..mummy dgn daddy pekena dulu cendol & rojak bawah pokok tu..lepas tu baru masuk Mc D..tp Haziq dengan rasa x bersalah..telah membuka suara Haziq yg lemak merdu tu....sampai mummy rasa malu diperhatikan oleh orang ramai...last2 mummy ajak daddy tapau ajerlah..makan dalam kereta sambil Haziq Irsyad menyusu..baru Haziq puas hati...

Keadaan dalam Mc D yang tenang.tapi x setenang hati Haziq Irsyad



Makanan yang telah ditapau




Haziq pun sibuk nak makan...daddy tolong suapkan yer




Lepas g klinik tu..daddy hantar kita g rumah tok mummy..ingatkan mummy nak terus sambung tido kat sana..tp sampai2 ajer kat sana..tok mummy ajak ke KWSP Kajang..nak print statment mama ina..maksu nak ambil motor atas nama mama ina..so kenalah mummy temankan..sebab tok wan x tau jalan....

wah! haziq buat show free masa kita kat KWSP tu...Haziq menjerit2 sekuat2 hati..last2 mummy bawa haziq g ke kereta..susukan Haziq terus..senang..terus Haziq terlena...Mummy pun ambil kesempatan utk tukarkan penama KWSP dr nama Tok mummy & Pakcik Hasrul ke nama anak mummy.. Muhammad Haziq Irsyad...bagi menjamin masa depan anak kesayangan mummy...



mlm tadi gak..daddy belanja kita makan lagi..kali ni kita try kat Soho Seafood..
mummy x makan pun..dah kenyang..mummy minum air kelapa laut & lai chi kang...sedap gak air kelapa laut dia..

mummy & daddy bernasib baik sebab Haziq baik hati bagi peluang mummy & daddy menikmati makanan dengan tenang setenangnya...Haziq main sorang2 dalam stroller tanpa memperdulikan kehadiran orang disekeliling Haziq...Good Boy la anak mummy ni


aku nak main apa ni??? main ajerlah apa2 pun


tengah layan perasaan sorang2 diri


mummy dah kenyang baru teringat kat anak ek!


kaunter bayaran...jom kita balik

1 comment:

~zuraiwan~ said...

Comei haziq ni....geram tgk..