Penghijrahan dr Cyberjaya to PJ

Bermula episod baru dalam careerku.. Dari Cyberjaya berpindah ke PJ. Ramai yg tak setuju g ke PJ..tp kenangkan company sekarang x ada benefit..increment pun x ada..apatah lagi bonus..baik kita grab apa yg dtg dulu kan.

Pagi2 mcm biasa..keluar rumah 7.05 to 7.15am. Alhamdullillah..blh smp b4 9am. Dalam 830 dah sampai..

Muka hari ke di Office baru

Kena bangun awal utk masak..then terus siap2...kalau daddy ada.umah...senang keje mummy...daddy uruskan anak3..tp kalau dd keje pg..agak kelam kabut sikitla mummy

Tak per..itu jalan yg kita pilih...kena cekap menghadapinya
Dalam toilet pun nak ambik gambar..

Sejuk tahap frozen dalam office tu

Memang x tahan..dah pakai blazer pun sejuk sampai ke tjlang gak...tu yg asyik ke toilet itu memanaskam badan

Keje memang banyak sungguh..Kalau ikutkan..nak makan pun x sempat...bz sangat.

Mummy dah kena start belajar balik lambat...tp seronok plak sebab new thing to learn...transaction yg byk...mmg berbeza dgn company yg previus..byk masa terluang...lama2 skill keje akan hilang..rugi plak rasanya...

Orang kata lg best keje dgn company yg x byk keje...tp pd mummy plak..x syok..sbb kita enjoy..then lama2 kita lupa cara utk kerja..tambah2 kalau buat account kan

Doakan semoga segalanya dipermudahkan utk mummy...Happy ditempat ... dimurahka  rezeki yg berlipat ganda...insyallah

6 comments:

Nur_cahayamataku said...

kak, semoga dipermudahkan urusan di tempat baru..

lieyalatif said...

selamat maju jaya...

AMIIZAA said...

good luck ila:)

CikLily Putih said...

tak perlah ade hikmah disebaliknye, senantias sabar selalu ek.

Mama Ezry said...

Good luck ziela ... new place new environment..

Elyn Sani said...

Wah best keje company baru!! Moga success beb...