Perkembangan anak anak

Mummy nak buat birthday twin 30hb ni.Lewat seminggu dari tarikh lahir sebenar twin 2H. Tapi tak per, janji ada majlis untuk twin kan? Dikesempatan ini, mummy nak jemput semua reader mummy untuk sama meraikan majlis twin mummy. Tema untuk twin kali ni merah + hitam. Mummy kan suka warna merah. Masa abang Haziq hari tu tema Upin Ipin warna biru putih. so kali ni kita buat merah plak yer. Update terkini. Twin dah setahun 18.06.2012. Anak mummy belum boleh jalan lagi, tapi merangkak memang terlebih laju. Sekarang pun dah terrer memapah sendiri. Semua benda nak panjat. Katil tu dah beberapa kali dah 2H cuba nak panjat, tapi tak lepas sebab tinggi. Setakat ni Hafiey belum pandai turun katil sendiri, tapi Harith memang dah terrer tueun sendiri. Macam macam aksi dia boleh buat. Meniarap dalam buai, melintang, duduk, semuanya Harith boleh buat. Kadangkala kelakar gak tengok gelagat dia. Last two week memang agak mencabar untuk mummy. Harith asyik menagis aja tak mau duduk. Asyik nakbergantung dengan mummy aja. Dengan daddy langsung tak mau. So, mummy memang ambik cuti memasak, tak sempat la nak handle semua keje dengan sebelah tangan nak dukung Harith, Tapi, Alhamdullilah, malam tadi Harith tido dengan lena sekali. Bangun 2 kali aja untuk minum susu. Memang sebelum ni pun, memang 2 kali bangun, cuma last two week aja yg asyik meragam. Mungkin sebab beralih bulan kot. Mummy redha aja sebabnanti moment ni tak akan datang lahi. Sure mummy akan rindu saat saat berjaga malam menjaga anak kecil. Sebab mummy rancang nak besarkan 3 hero dulu sebelum ada dang puteri. Hafiey plak memang sangat independed sekarang. Banyak beralah dengan abang Harith. Tapi kalau bab membuli, memang Hafiey no satu. Sekali abang Haziq pun kena buli dengan Hafiey. Dulu kalau mumny tengok, Hafiey suka melayan diri sendiri, seolah olah dalam dunia dia sendiri, tapi sekarang memang totally berubah. Harith yg dulu disangka lasak dah jadi seorang yg sangat manja. Haziq sekarang semakin bijak bercakap. Words dia banyak ikut bahasa buku. Ini semua pengaruh tv la. Kalau kat rumah tak ada Haziq, memanglah terasa sunyi, sebab tak ada yg riuh bertanya itu ini. Tapi amatlah penakut, tak tau la sebab apa. mungkin dia pernah nampak sesuatu yg x elok kot. Tahun depan mummy rancang nak masukkan Haziq ke sekolah. ***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

cane nak join bday party ni..
takde details pun
hikhikhik =p
hepi bday kembar! :)

Ietams said...

besday dorang 18/6 yer.. sama dgn anak sulong si haziq saya la..
sekejap betul dorang dah setahun kan

Ziela said...

Nad@mamaZN,

Datang ek
No 72, Jalan 10, Taman Kajang Baru
Off Jalan Sg Chua
43200 Kajang
Majlis start dari 3pm smp 630pm
Tema Merah + Hitam

Jemput dtg yer semua