Homemade Cheese Nan

Makan kat kedai mamak konon2nya mahal sangat.. sekeping cheese nan... dgn ayam tandori 2 gelas air dah 20+

So jom.. kita buat sendiri...

Google ajer resepinya..

Tapi tu lahl..kadang2 menjadi..kadang2 x menjadi..kena redha ajerlah

Bahan paling mudah kita try dulu..jgn ambil yg susah2.. x jadi karang.. masalah.. rugi plak kan


Rupanya..

x la mcm kat kedai mamak tu

Tapi rasanya ada

Cuma tebal sangat plak rotinya

Next tiime dah tau.. mcm mn nak buat & nipiskan

Rasanya sedap gak..cumanya x ada ayam tandori.. kita makan dengan sambal sardin ajer.. itu yg mampu mummy buat lepas balik kerja



Rupanya before kita bakar

Nampak ni pun dah tebal

So next time kena lagi nipis..sebab bila dalam proses membakar.. dia akan mengembang lagi..

Tu yg hasilnya jadi lebih tebal

9 comments:

  1. sedapnyaa cheese nan.. saya belum rajin buat sendiri.. kalau lah ada breadmaker kan.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Memang rajin Rizz ni..
    Tapi CH belum pernah makan cheese nan ni :)

    ReplyDelete
  3. wah buat sdiri...bole mkn byk hehe

    ReplyDelete
  4. alahai...cheese naan, memang sedap,, tambah2 kalau letak cheese banyak

    ReplyDelete
  5. Adududu terliur tgk... ros aritu beli brg pastu xbuat2 :p

    ReplyDelete
  6. Adududu terliur tgk... ros aritu beli brg pastu xbuat2 :p

    ReplyDelete
  7. suker cheese nan... terus lapo dah ni.

    ReplyDelete

Apa kata anda?